AFGELAST: studiedag: vrijzinnige profetie in de publieke ruimte?

AFGELAST: studiedag: vrijzinnige profetie in de publieke ruimte?
Datum 9 mei 2016
Tijd 10:00 - 16:00 uur
Entree
€ 20,- (inclusief lunch)

Welke bijdrage kan de vrijzinnige theologie leveren aan actuele problemen zoals religieus geweld, ongelijkheid, klimaatveranderingen en andere bedreigingen. Kunnen vrijzinnige theologen profeten worden die het tij keren?

In deze gezamenlijke studiedag van het Arminius Instituut en de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) op 9 mei gaat remonstrants theoloog Martijn Junte in gesprek met Christa Anbeek en de bekende Amerikaanse theoloog Paul Rasor naar aanleiding van diens onlangs verschenen boek Reclaming propethic witness. Liberal Religion in the Public Square waarin hij een de vrijzinnigheid oproept terug te keren naar haar kerntaak: als profeten optreden tegen ongelijkheid en onrecht.

Tijdens het middagprogramma is er ruimte voor concrete toepassing van het thema tijdens verschillende workshops over onder andere duurzaamheid, seksuele diversiteit, de interreligieuze dialoog en de vluchtelingencrisis.

De studiedag vindt plaats op 9 mei in de vrijzinnige Kapel in Hilversum en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 20,-. Dagvoorzitter is Tina Geels.
Praktische informatie Studiedag vrijzinnige profetie in de publieke ruimte?:

Datum:                       9 mei 2016
Tijd:                            10.00-16.00 uur
Locatie:                       De Kapel, ‘s-Gravelandseweg 144 in Hilversum
Kosten:                       € 20,- (inclusief lunch)
Studiepunten:            0,25
Opgave                       via het Arminius Instituut (v.l.m.kok@vu.nl) of de VVP Noord-Holland (ahfrolich@planet.nl) voor 15 april 2016

Agenda