Filmkring midden in het leven

Filmkring midden in het leven
Datum 2 maart 2018

2 maart: No country for Old Men (2007) Ethan & Joel Coen

Een ontspannen sfeer door samen te eten en te genieten van een echte Amerikaanse ruige film. Iedereen is van harte welkom en breng als het zo uitkomt ook een gast mee!

De film heet ‘No Country For Old Men. Op het doosje staat ook nog vermeld “Bloedstollende Thriller”. Op de achterkant staat nog vermeld “Onvoorspelbaar en ondanks alle zwarte humor ontroerend en aangrijpend”.

Ik geef hier nog de verdere toelichting die achterop het doosje staat:

“De bekroonde filmmakers Joel en Ethan Coen leveren met deze zinderende en meeslepende actiethriller hun spannendste en meest ambitieuze film tot nu toe af. Een man stuit in de woestijn toevallig op een aantal bloederige lijken, een pick-up vol met heroine en een koffer met een onweerstaanbare twee miljoen dollar in contanten. Wanneer hij besluit het geld mee te nemen zet hij een onstuitbare kettingreactie van geweld in gang waar zelfs de wetsdienaren in West-Texas niet tegen zijn opgewassen. Dit zenuwslopende kat-en-muis-spel met werkelijk een topcast onder aanvoering van Tommy Lee Jones, zal u gegarandeerd op het puntje van uw stoel doen zitten- tot aan de bloedstollende finale!”

Na het bekijken van deze film wil ik mijn commentaar hier maar even voor me houden en beperken tot “Een uitermate rauwe Amerikaanse Film”. Wel ben ik erg benieuw wat jullie er van zullen vinden.

Wie toch wil komen wordt zeer aangeraden zich ook op te geven voor de voorafgaande gezamenlijke maaltijd. Zonder een solide basis denk ik dat de film zeer zwaar op de maag zal vallen!

De aanvang van deze maaltijd is om 17.30 uur en de kosten zijn €7.50; aanvang film: 19.00 uur.

Opgave: vóór 1 maart bij Klaas Reijenga, tel:  049 94336, of via mail: klreienga@gmail.com

Meijndert van Alphen

Agenda