WERKEN AAN EEN DUURZAME WERELD

WERKEN AAN EEN DUURZAME WERELD
Datum 12 augustus

LUNCHBIJEENKOMST: WERKEN AAN EEN DUURZAME WERELD

woensdag 12 augustus 12.00 uur

De lunchbijeenkomst heeft een informeel karakter. Eerst worden gezamenlijk de zelf meegebrachte boterhammen opgegeten. Bij mooi weer gebeurt dat in de tuin. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

De toegang is gratis.

Dick Verheul is medeoprichter van Omslag, werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Deze kleine en eigenzinnige organisatie brengt al meer dan 25 jaar mensen bijeen die werk willen maken van een mooiere, duurzame wereld.
Sinds 2000 is Omslag gevestigd in Het Kloosterhof van Gestel aan de Hoogstraat in Eindhoven. Daar vinden veel activiteiten plaats, zoals een maandelijkse filmavond, ‘Vuur & Soep’, de viering van de jaarlijkse Dag van de Aarde, af en toe een kampeerweekend. Omslag werkt landelijk, deelnemers komen vaak van ver. Ook via het eigen tijdschrift ZOZ worden mensen in heel Nederland betrokken. Het tweemaandelijks blad maakt elke keer melding van vele initiatieven in Nederland en elders op de wereld van mensen die de wereld mooier willen maken.

De inspiratie om met Omslag te beginnen kwam destijds van de internationale conferentie van de VN onder de noemer Onze Gezamenlijke Toekomst, die in 1992 plaatsvond in Rio de Janeiro. In de loop der jaren heeft Omslag op zeer uiteenlopende manieren vormgegeven aan het doel “mensen bijeenbrengen rond de thema’s milieu, vrede, werk, cultuur, economie en solidariteit.”
Elke keer probeert Omslag daarbij de grote verhalen en de kleine daden daarbij tot hun recht te laten komen. Grote verhalen zonder daden hebben weinig Zin, en kleine daden zonder het grote verhaal worden vaak niet serieus genomen.
Onderwerpen die tijdens de zomerbijeenkomst aan bod kunnen komen zijn duurzame voeding, consumeren en consuminderen, permacultuur, inclusieve veiligheid, voedselbossen, alternatieve woonvormen, het verband tussen geluk en een duurzame wereld en de vraag wat er goed is voor de economie.
Veel meer over Omslag is te vinden op www.omslag.nl

Agenda