14 mei 2020

daggedachte 14 mei 2020

Geschreven door willem

Nieuws

 

Iedere keer dat ik mijn NOS app open, slaat de schrik me om het hart.

Een derde van de aarde is over vijftig jaar te heet om te bewonen, de helft van de bedrijven valt om als de crisis nog zes maanden aanhoudt. Het zijn waanzinnige getallen. Ik probeer me er iets bij voor te  stellen,
maar het is zo groot dat het me compleet verlamt.

foto: danilovi Getty Images/stockfoto

 

Tegelijkertijd zwemmen er jonge eendjes in het park op nog geen 300 meter van mijn voordeur. Of er niets gebeurt. Mijn neiging om het bij de toch al beperkte leefwereld te houden is groot. Daar voel ik me dan schuldig over. Alsof ik faal, of iets cruciaals over het hoofd zie. Moet er geen actie gevoerd worden!!?? Ik had het er met een oud-collega over.

‘De mensen doen maar’, zei hij, ‘Ik los de wereldproblemen vandaag op door met een biertje naar de herhaling van de voetbalfinale 1974 te kijken. Ga jij die eendjes maar voeren.’ Wat klonk dat wijs, opeens.

Sigrid Coenradie

 

 

Plaats een reactie

Gerelateerd