26 mei 2020

daggedachte 26 mei 2020

Geschreven door willem

goede voornemens

Goede voornemens hebben we allemaal. Wie kent niet het gevoel dat nu een grens is bereikt. Of het gevoel dat na het verdwijnen van bepaalde functies het leven niet zinvol meer is. Maar hebben we eenmaal dat punt bereikt dan stellen we toch weer onze grenzen bij. De streep die we trokken blijkt toch niet de eindstreep te zijn.
Dit is allemaal terug te vinden in dit gedicht van Toon Tellegen.

Rian

 

 

 

 

 

 

Een streep

 

Ik trok een streep:
tot hier,
nooit ga ik verder dan tot hier.

Toen ik verder ging
trok ik een nieuwe streep,
en nog een streep.

De zon scheen
en overal zag ik mensen,
haastig en ernstig,
en iedereen trok een streep,
iedereen ging verder.

Toon Tellegen
uit: Er ligt een appel op een schaal

 

 

 

 

Plaats een reactie

Gerelateerd