29 juni 2022

De geheimen van het orgel door Fred Vonk

Geschreven door willem

Zomerbijeenkomst: De geheimen van het orgel door Fred Vonk

In vele katholieke en protestantse kerken staat een orgel. Orgelmuziek speelt al vele eeuwen een rol in de erediensten. Kerkgangers zijn vertrouwd met orgelmuziek. Maar ze weten vaak nauwelijks wat een orgel is.

Fred Vonk zal de geheimen van het orgel, de keizer van de muziekinstrumenten, voor ons ontsluiten. Aan bod komen onder andere de geschiedenis, de onderdelen, soorten orgels en de constructie van orgels naar plaats en doel. Als afsluiting speelt hij na zijn verhaal een eigen gecomponeerd stuk.

Fred Vonk heeft een indrukwekkende curriculum als auteur, dirigent, docent en componist. Als componist maakte hij vele bewerkingen van gezangen en psalmen voor koor en orgel. Ook schiep hij een driedelig werk voor strijkkwartet en vele stukken voor fluit, hobo en piano.

De bijeenkomst is gratis en wordt georganiseerd door de Remonstrantse Gemeente op donderdag 21 juli van 12.00 – 14.00 uur in het kerkgebouw aan de Dommelhoefstraat 1a te Eindhoven.

 

De lunchbijeenkomst heeft een informeel karakter. Eerst wordt gezamenlijk de zelf meegebrachte boterhammen opgegeten. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

 

Plaats een reactie

Gerelateerd