20 juli 2016

Hospice De Regenboog

Geschreven door Gerry Bardoel

Op 3, 10 en 17 september zal er gecollecteerd worden voor ‘Hospice De Regenboog’.

Op het Eindhovense terrein Eikenburg is het huiselijke Hospice de Regenboog gevestigd. Het Hospice maakt deel uit van het Sint Annaklooster en is het eerste high-care hospice van Zuidoost Brabant. Hospice de Regenboog biedt plaats aan 10 mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden en verleent zorg aan mensen voor wie thuis sterven niet wenselijk of mogelijk is. Het hospice is er voor zieken vanaf 18 jaar met een levensverwachting van minder dan drie maanden. De zorg is gericht op begeleiding van het stervensproces; bijvoorbeeld door pijn- en symptoomverlichting. Samen met u, uw familie en naasten wordt de zorg ingericht. Gedurende de opname is er ook aandacht voor emotionele, spirituele en sociale behoeften. Familie en naasten zijn altijd welkom in het hospice. Er is respect voor elke levensovertuiging, er wordt ook nazorg gegeven aan familie en naasten.

Het team, bestaande uit palliatief deskundige artsen, verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, zorghulpen, geestelijk verzorgers en vrijwilligers, streeft ernaar om het dagelijkse leven van elke gast zo comfortabel mogelijk te maken.
De Stichting Vrienden van Hospice de Regenboog zet zich in om financiƫle steun te krijgen voor de hospice, om zo bijzondere en extra zorg mogelijk te maken. Door steun van particulieren, de collecte in onze kerk, is het hospice een plek waar de gasten rust en ruimte vinden en waar altijd aandacht is voor het individu.

Ik kan deze collecte dan ook van harte bij u aanbevelen!

Gerry Bardoel

Gerelateerd