18 maart 2018

Jan Terlouw

Geschreven door willem

Jan Terlouw in Eindhoven
Jan Terlouw houdt de Preek van de Leek op zondag 22 april in de remonstrantse kerk, Dommelhoefstraat 1a, 5613 EL in Eindhoven. Aanvang 11.00 uur.


Jan Terlouw schreef de essay ‘Natuur’ voor de Boekenweek van dit jaar. Een duurzame wereld. Dat is de droom en missie van Jan Terlouw. De schrijver, politicus en wetenschapper roept de jeugd op tot actie te komen. Op 13 maart zond de televisie nog een portret van Jan Terlouw uit onder de titel “Het is zo simpel”.
Hij is gevraagd vanwege de prikkelende gedachten in zijn publicatie ‘Koning van Katoren revisited’. Samenvattend is de vraagstelling van dit boekje: “Door wie wordt de samenleving geleid?”
Een belangrijkje vraag in een wereld die snel verandert door de stormachtige technologische veranderingen, de bevolkingstoename, het steeds nijpender klimaatprobleem en de vluchtelingenstromen.
Een belangrijke vraag in een wereld waarin eigenbelang, de macht van het geld en de verlokking van de macht ons vaak te sterk zijn.
De dienst wordt geleid door ds. Henk van den Berg. Na de dienst is er gelegenheid om bij een kop koffie na te praten. De entree is gratis, maar er wordt gecollecteerd voor een goed doel

Plaats een reactie

Gerelateerd