15 januari 2021

Wat wijst ons de weg in de verdeeldheid?

Geschreven door maxnl

Jacobine op 2 van de KRO-NCRV en de Remonstranten slaan de handen ineen en maken een speciaal tweeluik op televisie vol bijzondere gasten die hun licht laten schijnen op de toenemende polarisatie én hoe we deze een halt kunnen toeroepen. Vorige week 10 januari was de eerste uitzending. De tweede aflevering volgt aanstaande zondag, 17 januari om 17.10 uur op NPO2.

In het tweede deel ontvangt Jacobine opnieuw vier gasten waarmee ze in gesprek gaat over de toenemende polarisatie.

Met filosoof Stine Jensen praat Jacobine over hoe we als samenleving weer nader tot elkaar kunnen komen. Dat doen we door verbinding te zoeken, maar ook door ons bewust te zijn van onze eigen kwetsbaarheid zegt zij.

Rachelle van Andel vertelt hoe zij als remonstrantse jongerenpastor de jongeren in haar gemeente met elkaar probeert te verbinden.

Advocaat en politicus Don Ceder vertelt dat ook de groeiende kloof tussen arm en rijk een katalysator is voor de toenemende polarisatie.

 

Remonstrants hoogleraar Christa Anbeek vertelt in een persoonlijke column wat er nodig is om ons open te stellen naar anderen. Een iets uitgebreidere versie van haar column is vanaf maandag te lezen op deze  website.

Lees meer

Gerelateerd