8 mei 2016

15 mei Pinksteren met Helena van Engelen

Geschreven door Martijn Junte

‘Geroepen om iets terug te geven aan het leven’

Geloven kan betekenen dat op je een gegeven moment weet welke weg je moet gaan en die dan ook gaan. Zo verging het Helena van Engelen.

Ze zegt op haar website: “Ik werd geroepen. Het was tijd om iets aan het leven terug te geven. Het lijkt makkelijk om je hart te volgen, maar het ook echt doen is toch wel wat anders. Het heeft ongelooflijke offers gevraagd om te slagen.”

Vijftien jaar geleden vertelde ze haar familie en vrienden dat ze haar huis zou verkopen en naar Peru vertrekken om te zorgen voor ‘de vergeten kinderen’ van Urubamba. In de heilige vallei kocht ze een stuk land om er een centrum te bouwen voor deze kinderen.

Niños del Arco Iris is inmiddels is een plaats waar de kansarme kinderen veilig en liefdevol worden ontvangen. Ze kunnen er terecht voor basisonderwijs, een middelbare beroepsopleiding en medische en tandartsbehandelingen.

In de afgelopen jaren hebben wij een aantal maal voor Stichting Kuychi gecollecteerd. Helena van Engelen bood aan om uit erkentelijkheid zelf eens te komen vertellen over Kuychi, het centrum en haar bezieling. We geven haar graag de ruimte voor een overdenking.

Het belooft een inspirerende Pinksterviering te worden. Er wordt natuurlijk gecollecteerd voor Kuychi. Genoeg reden om met velen te komen en bekenden uit te nodigen met te komen naar de kerk aan de Dommelhoefstraat voor een verhaal over bezieling en inspiratie.

15 mei om 11:00 uur in het kerkgebouw aan de Dommelhoefstraat 1a in Eindhoven.

Gerelateerd