22 mei 2017

#Be the change

Geschreven door Martijn Junte
Actueel https://utopiacourant.nl/ #Be the change

Collectedoel: Because We Carry

Eind augustus 2015 besloten drie jonge vrouwen uit Amsterdam naar Lesbos, Griekenland te gaan. In hun bagage: 1000 gedoneerde draagdoeken voor moeders met kleine kinderen op de vlucht. De situatie op Lesbos was schrijnender dan zij zich ooit hadden kunnen voorstellen. Door de kou, honger en het gebrek aan overkoepelende coördinatie van de hulp, werd al snel duidelijk dat meer hulp geboden is.

De vriendinnen besloten direct een groter initiatief op te zetten en uit te dragen wat zij in hun yoga-ervaring van Ghandi hadden geleerd: wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld. Daarom gaan er via Because We Carry inmiddels wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van Because We Carry ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen.

Be the change

We houden van daadkrachtige naastenliefde en ons motto is dan ook: #nietlullenmaarpoetsen. We werken met wekelijks roterende teams met vrijwilligers vanuit heel de wereld die hun machteloze gevoelens om willen zetten in kracht. #Bethechange! Deze vrijwilligers komen om de mensen die oorlogen en conflicten ontvlucht zijn te ondersteunen. Met de combinatie van meegebrachte donaties van familie en vrienden en de kracht van ons netwerk proberen we zoveel mogelijk te verbeteren op Lesbos. Elk team is zoveel mogelijk financieel zelfstandig en brengt het budget wat nodig is die week zelf in.

Om onze hulp zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, bepalen we ter plekke waar het meeste behoefte aan is. Voor ons handen-uit-de-mouwen-werk hebben we goedkeuring van de UNCHR en we werken dagelijks intensief samen met andere hulporganisaties, zoals Movement On The Ground. De teams van vrijwilligers zorgen voor hun eigen sponsoring van vlucht en verblijf; elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht.

Bron: www.becausewecarry.org.

We collecteren op 11 en 18 juni, en op 2, 9, en 16 juli.

Gerelateerd