16 januari 2024

Week van het gebed

Geschreven door willem

WEEK VAN GEBED

De laatste week van januari is een ‘Week van gebed voor eenheid van christenen’. Hier doen kerken uit de hele wereld aan mee. Ieder jaar maken christelijke gemeenschappen uit één land materiaal voor gebedsvieringen in deze week. Dit jaar zijn dat christenen uit Burkina Faso. Zij weten wat het is om aangevallen te worden en slachtoffer te worden van geweld. Toch werken ook in Burkina Faso op verschillende plekken moslims en christenen samen en zoeken ze naar vrede, sociale samenhang en verzoening. Als thema hebben ze gekozen ‘Heb God lief… en je naaste als jezelf’.
Bijzonder is dat er in Eindhoven tijdens de Week van gebed iedere avond een avondgebed is, in verschillende kerken. Allerlei kerken worden uitgenodigd om mee te doen en bereiden de vieringen in twee- of drietallen voor. Vorig jaar was het verrassend en boeiend om een heel gevarieerde groep in onze kerk te ontvangen. Iedereen bleef toen heel lang napraten!


Dit jaar is in de Dommelhoefkerk op woensdag 24 januari om 20.00 uur een avondgebed, voorbereid door de Remonstranten, Lutheranen en de Geloofsgemeenschap Augustinus.


Alle avondgebeden (steeds om 20.00 uur):

21 januari Ontmoetingskerk, Meerkollaan 3
22 januari De Bron, Elburglaan 51
23 januari Lichtstadgemeente, Weegendoornlaan 2b
24 januari Remonstranten, Lutheranen, Augustinus, Dommelhoefstraat 1a
25 januari Oud-Katholieken en De Kapel, Boschdijk 354
26 januari Baken, Mendelssohnlaan1A
28 januari Catharinakerk, Catharinaplein 1

Esther van der Panne

Plaats een reactie





Gerelateerd