26 augustus 2021

Gehoor geven aan het appel dat de ander op mij doet #Luisteren naar God

Geschreven door maxnl
Inspiratie Foto: Sarwer e Kainat Welfare via Pexels Gehoor geven aan het appel dat de ander op mij doet  #Luisteren naar God

Luisteren is een kunst. Naar God luisteren is nog een grotere uitdaging dan luisteren naar mensen. Sommige gelovigen voelen een directe interactie met God, maar voor de meeste zal het niet als een echte dialoog voelen. Als mensen iets van God willen horen, blijft het voor hun gevoel vaak stil.

Ondanks het verschil tussen luisteren naar God en luisteren naar mensen, Ā ligt het eerste voor mij wil in het verlengde van het tweede. In mijn naaste, die mijn zorg of aandacht vraagt, me inspireert of bemoedigt hoor ik iets van God. Gehoor geven aan het appel dat de ander op mij doet en goede woorden van een ander werkelijk binnen laten komen, is voor mij luisteren naar God. Door de daad van luisteren voel ik me in beweging gezet. Op die manier voel ik me ook aangesproken als ik de bijbel lees. Ik luister niet naar God om er intellectueel van te leren, maar om weer te weten waartoe wij als mensen geroepen zijn. Om opnieuw te horen wat de zin van ons bestaan is. Luisteren naar God is niet klakkeloos een plicht vervullen. Voor mij is het vanuit verantwoordelijkheid en betrokkenheid antwoord geven op zijn roepstem voor barmhartigheid, vrede en gerechtigheid.

Gerelateerd