Predikant

Sinds 15 augustus 2022 is Esther van der Panne onze predikant.
Hieronder stelt zij zichzelf aan u voor.

FFoto Esther van der Panne

Kerk

Een kerk is voor mij een plek waar je tot rust kunt komen; een plek waar je gevoed wordt door verhalen, muziek, kunst – uit de bijbel en uit andere bronnen; waar je je vragen, verdriet, plezier, hoop en verlangen kunt delen; waar je God of het heilige zoekt en soms vindt; waar dat heilige soms zomaar gebeurt.
Een plek ook waar je gezien wordt, er naar je geluisterd wordt en waar mensen voor elkaar zorgen.
Waar samen gegeten en gedronken wordt, gewandeld, gevierd en gedankt, geklaagd, geprotesteerd en gejubeld.
Een gastvrije plek waar iedereen welkom is.
Zo’n plek, zo’n gemeenschap stimuleer en ondersteun ik graag. Daar wil ik mijn krachten wel aan geven.
De geestkracht die wordt opgeroepen als mensen elkaar ontmoeten en met elkaar delen – die vind ik zo mooi.

 

Werk

Na mijn studie theologie werkte ik bij verschillende organisaties op het gebied van kerk en samenleving, bijvoorbeeld bij het landelijk bureau van het arbeidspastoraat, aan projecten op het terrein van geloof en economie, armoede, onbetaalde en betaalde arbeid. Daar en door vrijwilligerswerk bij een huiskamer voor straatprostituees en bij het bezoeken van mensen in vreemdelingendetentie, leerde ik hoe waardevol (en moeilijk) het is om ‘gewoon’ bij mensen te zijn en te blijven, en hun verhaal écht te horen.
In mijn werk heb ik daarna gekozen voor schrijven, redigeren en publiceren. Ik werd eindredacteur van maandblad Open Deur (over geloofs- en levensvragen) en dat ben ik nog steeds.
Maar ik ontdekte dat ik  graag een geloofsgemeenschap wilde dienen als predikant. En ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om predikant van de Remonstrantse Gemeente Eindhoven te worden

 

En verder houd ik van…

Naar muziek luisteren en muziek maken is heel belangrijk voor me, op dit moment komt dat vooral neer op zingen, bijvoorbeeld in scandinavisch trio ‘Telys’ (‘Theelicht’). Al ben ik het beste thuis in (moderne) klassieke muziek, ik houd ook van andere stijlen en vooral van musikanten en zangers die verschillende stijlen combineren. Een niet zo héél kieskeurige boekenwurm ben ik ook – ik lees van alles. En ik luister steeds vaker naar podcasts. Tips voor songs en boeken en podcasts zijn altijd welkom!
Ik houd van koken en eten en samen aan tafel zitten. En ik houd van wandelen. Voor wie het liefst al wandelend een gesprek voert: daar ben ik zeker voor in.

 

Contact?
Via e-mail: evdpanne@upmail.nl
Mobiel: 06 50875501

Mijn werkdagen zijn dinsdag t/m donderdag. Op dinsdagmorgen tussen 10 en 12 uur ben ik vaak in de kerk te vinden.