Predikant

Sinds 1 september 2018 is ds. dr. Sigrid Coenradie onze predikant.
tel.nr. 06 2189 3485 e-mailadres: s.coenradie@hotmail.com

Zij studeerde theologie (doctoraal 1996) en filosofie (doctoraal 1998) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij volgde de predikantenopleiding (2004-2007) aan het remonstrants seminarium aan de Universiteit Leiden. In 2016 promoveerde zij in de Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek getiteld Vicarious substitution in the literary work of Shūsaku Endō: on fools, animals, objects and doubles.


Eerder was zij predikant in de Remonstrantse Gemeente Oosterbeek (2007-2014) en van de Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis in Deventer (2014-2018)

Over haar geloof zegt zij:
Mijn geloof is gebaseerd op een vertrouwen dat uiteindelijk alles goed komt. God is voor mij een naam, een adres, maar geen entiteit of zo. Jezus is voor mij dan wel een stuk concreter. Ik ben geen theoloog die precies weet hoe het zit. Dat wil ik ook niet zijn. Van die uitspraken van Jezus is 100% God en 100% mens tegelijkertijd. Leuk, maar nee. Ik kan me er niets bij voorstellen. Dat heb ik met al die dogma’s eigenlijk. Ik voel me meer thuis bij beeldspraak, een poëtische benadering van geloof. Inspiratie vind ik in de natuur en in de kunst en in andere mensen, bijv. in alle mensen die ik geïnterviewd heb voor “Heilig, gewoon nu”, een boek over voorbeeldfiguren. Christenen en niet-christenen, allemaal inspirerende mensen. Onbekende voorbeeldfiguren vind ik veel spannender dan de officiële heiligen. En daar zijn er ook heel veel van. Van de Bijbelse figuren zou ik wel met Judith in gesprek willen om te horen hoe het nou precies zat met Holofernes. Judas vind ik ook een interessante gesprekspartner en Mozes, heel onbescheiden van mij, omdat hij ook een leider van een gemeente in wording was.